Het stafteam

Maak kennis met het vaste team aan stafleden van deze school (zie hieronder weergegeven). Naast dit team van stafleden werken we met flexibele krachten en experts in de school.

Christel

Christel Hartkamp

Al sinds 2002 ben ik betrokken bij Sudbury onderwijs, heb meerdere Sudbury workshops in de verenigde staten gevold en heb andere Sudbury scholen bezocht.
Ik ben auteur van het boek: De Kampanje Sudbury Valley School in Nederland. En heb een hoofdstuk geschreven in het engelse boek ‘Knowmad Society’ (ed. door John Moravec). Ik geef regelmatig lezingen in zowel binnen- als buitenland.

Ik ben door mijn jarenlange inzet eerst bij De Ruimte in Soest en daarna als staflid bij De Kampanje Sudburyschool zeer goed bekend met de werking van deze school. Daarnaast hebben mijn eigen kinderen dit onderwijs gevolgd vanaf hun 8e en 10e jaar, en heb ik ook als moeder de ervaring met dit onderwijs en wat het heeft gedaan voor mijn eigen, nu volwassen, kinderen.

Ik ben opgeleid als Geoloog en gepromoveerd. Ik heb ruim 15 jaar gewerkt in de olie-industrie.

Peter

Peter Hartkamp

 

Sinds 2012 ben ik, samen met mijn vrouw, betrokken bij scholen gebaseerd op het Sudbury model. Ik heb meerdere scholen bezocht, waaronder de Sudbury Valley School in Massachussetts en de Jerusalem Sudbury School in Israel. Vanaf het begin heb ik me ingezet om begrip te kweken voor dit type scholen. Mijn ervaringen en inzichten heb ik onlangs opgeschreven in een boek: “het gedwongen onderwijs voorbij”. Naast staflid op school ben ik lid van de council van de European Democratic Education Community en bezoek veel conferenties.

Van oorsprong ben ik opgeleid tot mijnbouwkundig ingenieur. Naast de school werk ik als strategie consultant.

 display528

Pim Monquil

In 2011 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met democratisch onderwijs als student. Ik heb 1,5 jaar op de Kampanje doorgebracht, en ben ook betrokken geweest bij de oprichting van Newschool.

Daarnaast ben ik lid van de EUDEC council en zet ik mij op Europees niveau in om democratisch onderwijs als haalbaar alternatief geaccepteerd te krijgen. Ook ben ik zelfstandig ondernemer.

Sandra Weerman

Ik ben sinds 1998 werkzaam in het onderwijs en altijd op zoek geweest naar iets anders dan gewoon voor de klas staan. Zo heb ik onder andere les gegeven in de buitenwijken van Londen en heb ik gewerkt op een school voor vluchtingen kinderen gewerkt in Zeewolde. Op dit moment werk ik naast Newschool.nu op een school voor VSO ZMOK-MLK in Ermelo.

Ik ben in het bezit van akte Speciaal Onderwijs (gedragsspecialist) en Master of Education (onderwijsinnovatie).

Mijn zoon heeft op de Sudbury School De Kampanje in Amersfoort gezeten. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de werking van een democratische school en de enorme meerwaarde hiervan ervaren.

Met heel veel plezier en passie heb ik meegeholpen met het oprichten van NewSchool.nu.