Hoe werkt het

De school biedt structuur

Op Sudburyschool Harderwijk hebben studenten en stafleden elk een gelijke stem in alle formele besluiten die genomen worden. De orde houden we met elkaar. Deze manier van organiseren maakt van de school een voorspelbare, prettige en uitdagende omgeving, waarin je verantwoordelijke taken op je kan nemen als je daar aan toe bent. De directe participatie in de school versterkt het gemeenschapsgevoel, het gevoel erbij te horen.

De structuur die de school biedt is helder en transparant. Zo weet je altijd wat er gaande is en weet je precies waar je aan toe bent en waar je je informatie kunt vinden.

De tijd, ruimte en verantwoordelijkheid

Studenten van Sudburyschool Harderwijk leren hoe zij met autonomie en verantwoordelijkheid om moeten gaan. Ze leren structuur te brengen in hun dag. Op onze school ervaar je de vrijheid om je eigen nieuwsgierigheid te volgen, te onderzoeken, ruimte en tijd te nemen voor jezelf en de dingen waar je mee bezig bent, je te vervelen en te ontdekken waar je talenten liggen. Onze school ondersteunt door ruimte te geven om intrinsieke motivatie te laten ontstaan, en biedt hulp als je hierom vraagt. Door zelf verantwoordelijk te zijn voor je ontwikkeling durf je uitdagingen aan te gaan en te accepteren als dingen niet goed gaan.

Op onze school vormen studenten vanaf 4 tot ruim 18 jaar samen met de staf een mini-maatschappij. De diversiteit van mensen in de gemeenschap van de school vormt een onuitputtelijke bron voor leren en ontwikkelen. Heel veel wordt geleerd door de activiteiten die ondernomen worden, door het voorbeeld te volgen en door geïnspireerd te raken door een ander. Samen zijn we verantwoordelijk voor de atmosfeer van vertrouwen en orde. Dit maakt onze school een veilige en warme plek voor elk kind.

één school voor 4 tot en met 18 jaar

Op Sudburyschool Harderwijk kun je van je 4e tot na je18e blijven. Wij bieden dus een school voor basis- en voortgezet onderwijs in één. Je kunt bij ons alles leren wat je op een andere school zou kunnen leren. De kans is groter dat je op onze school meer, dieper en relevanter leert: je volgt jouw eigen persoonlijke ontwikkelpad op basis van je eigen interesses. Doordat we je niet afremmen of sturen, krijg jij je ruimte om te ontdekken wat jouw talenten zijn en je te ontwikkelen, in jouw eigen tempo.