Onze mooie school zal deze zomer de deuren sluiten

Beste allen,

Dit bericht valt ons zwaar, maar onze mooie school, waar we met zoveel passie en plezier aan gewerkt hebben, bestaat vanaf de zomer van 2020 niet meer. We hebben realistisch gekeken naar de mogelijkheden voor volgend schooljaar en we moeten concluderen dat het niet gaat lukken de school door te zetten. Het was al duidelijk dat er financieel nog grote uitdagingen lagen, maar de Corona crisis maakt continuering op dit moment onmogelijk.

We hebben de knoop doorgehakt, volgend schooljaar zal er geen Sudburyschool Harderwijk meer zijn. We zijn er allemaal een beetje beduusd van, maar ook helder dat het voor nu niet anders gaat.

Dat betekent feitelijk dat ook het model – het Sudbury model – niet langer in Nederland in de praktijk gebracht wordt. Maar het betekent niet dat het gedachtegoed niet voortleeft. We nemen het mee en zullen bekijken in hoeverre er in een nabije toekomst ergens in Nederland een nieuw initiatief kan ontstaan om deze vorm van onderwijs verder te doen leven.

Voor nu zullen we geen open middagen meer houden. Mochten jullie ons toch willen bereiken, stuur gerust een email of bel ons. Wij houden graag contact.

YOU MIGHT ALSO LIKE